CSCAE – LA MEJOR VERSIÓN

AJUDES

Fa temps que ajornes el moment de reformar casa teva o el teu edifici? Vols aprofitar els ajuts i les deduccions que hi ha actualment disponibles?
Ara és el moment. Actua ja.
Si rehabilites, millores la qualitat de vida que t’ofereix casa teva o el teu edifici.
No hi havia hagut mai tants ajuts públics, i les condicions de la fiscalitat no havien estat mai tan favorables.
A continuació, t’expliquem les subvencions i els ajuts dels quals et pots beneficiar per rehabilitar casa teva i el teu edifici.

SUBVENCIONS

Hi ha subvencions per fer obres a casa teva i al teu edifici. Si compleixes un mínim de millora d’eficiència energètica, pots disposar d’ajuts per fer obres:

A CASA TEVA

Tens ajuts per a obres de millora d’eficiència energètica: canvis de finestres, aïllaments, instal·lació de renovables, autoconsum…

AL TEU EDIFICI

Tens ajuts per a tota mena d’obres, sempre que aconsegueixis reduir un 30 % el consum energètic (mesurat mitjançant el certificat d’eficiència energètica): reparació de l’estructura, aïllament, instal·lació d’ascensor, humitats…
Els ajuts no solament cobreixen els costos de les obres, sinó també els costos dels informes, del projecte, de la gestió d’ajuts i fins i tot l’IVA, si no te’l pots desgravar.
Descobreix tots els ajuts que hi ha disponibles actualment
Clica aquí

BENEFICIS FISCALS

En les reformes en habitatges i edificis…
…no has de tributar en la declaració de la renda pels ajuts rebuts.
…tens dret a deduccions a la declaració de la renda (IRPF) per quantitats invertides en rehabilitació energètica.
…el tipus reduït s’aplica a tota mena d’obres de renovació i reparació.
…tots els incentius també es poden aplicar als habitatges de lloguer.
A les comunitats de veïns, cada llogater es pot desgravar part del cost de la reforma segons la quota de participació en la comunitat
Les obres per a la rehabilitació d’edificis o habitatges tributen al 10% d’IVA.
Els ajuts públics per a rehabilitació d’habitatges procedents dels Fons Next Generation estan exempts de tributar en la declaració de la renda.
A més, et podràs deduir la part de les despeses que no està subvencionada.
Deducció del 20% (màxim 1.000 euros) dels teus pagaments si amb les obres redueixes la demanda o la necessitat de calefacció i refrigeració de casa teva almenys un 7 % (si l’aïlles, per exemple).

DEDUCCIÓ DEL 40%

(màxim 3.000 euros) dels teus pagaments si amb les obres redueixes el consum d’energia de casa teva almenys un 30 % o passes a classe A o B en el certificat d’eficiència energètica.

DEDUCCIÓ DEL 60%

(màxim 9.000 euros) dels teus pagaments si amb les obres redueixes el consum d’energia del teu edifici almenys un 30 % o passes a classe A o B.
Per justificar les millores energètiques, un arquitecte o arquitecta haurà de redactar un certificat d’eficiència energètica.

PASSOS QUE CAL SEGUIR​

Primer busca un arquitecte o arquitecta perquè t’ajudi durant tot el procés de millora de l’eficiència energètica, l’habitabilitat, l’accessibilitat i la conservació del teu espai de vida.
Per què? Perquè t’informarà dels passos que cal seguir. A més d’ajudar-te a prendre les decisions més adequades per a la teva salut i la teva economia, t’acompanyarà durant tota l’obra i la sol·licitud d’ajudes i et farà més fàcil tot el procés.
On trobo un arquitecte o una arquitecta? Contacta amb l’Oficina de Suport a la Rehabilitació del Col·legi d’Arquitectes que tinguis més a prop.

NO OBLIDIS QUE…

Per aconseguir ajuts sempre has de millorar l’eficiència energètica de l’habitatge o l’edifici. L’arquitecte o arquitecta t’assessorarà sobre les obres necessàries per poder sol·licitar ajuts.
Com més important sigui la millora de l’eficiència energètica, més gran serà l’ajuda.
Per justificar les millores energètiques, un arquitecte o arquitecta ha de redactar el certificat d’eficiència energètica.
Per accedir als ajuts públics i les deduccions, has de fer els pagaments amb targeta de crèdit o dèbit, transferència bancària, xec nominatiu o ingrés en comptes en entitats de crèdit.
Per poder deduir les despeses en obres d’eficiència energètica en l’IRPF, cal tenir registrats els certificats d’eficiència energètica abans i després de les obres.
L’arquitecte o arquitecta que hagis contractat et podrà resoldre tots els dubtes que et vagin sorgint.